"Дочка" "Нафтогазу" позичила у росіян півмільярда, а їй списують борги

Понеділок, 21 листопада 2011, 11:43

"Чорноморнафтогаз" 11 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ "Дочірній банк Сбєрбанку Росії" на відкриття мультивалютної кредитної лінії для поповнення обігових коштів і рефінансування кредитної заборгованості.

Ліміт кредитної лінії, відкритої на один рік, становив 465 млн гривень. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Обслуговування кредиту коштуватиме 73,94 млн гривень. Згідно з протоколом розкриття пропозицій, російський банк відкрив кредит під 15,65% річних + 0,25% комісії за відкриття та ведення позичкового рахунку, що сплачується одноразово.

За користування кредитними коштами в доларах США – 8,75% річних + одноразова комісія 0,25% за відкриття та ведення позичкового рахунку.

Реклама:

В конкурсі також брало участь ПАТ "Чорноморський банк розвитку та реконструкції". Український банк пропонував кредит під 18% річних у гривні та 11,5% річних у доларах без додаткових комісій.

Минулого тижня народний депутат від Партії регіонів зареєстрував законопроект щодо списання заборгованості "Чорноморнафтогазу" перед НАК "Нафтогаз України" у розмірі 225 млн грн.

Нагадаємо, що у серпні "Чорноморнафтогаз" отримав від "Нафтогазу" безвідсотковий кредит у розмірі 1,28 млрд гривень. Також у листопаді 2010 року "Чорноморнафтогаз" залучив кредитні лінії на 600 млн гривень у "ВТБ Банку" і на 190 млн гривень у "Укргазбанку".

В 2011 році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки на суму 800 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: