Іноземний радник Ющенка заборгував українським банкам 6 мільйонів доларів?

Понеділок, 21 листопада 2011, 10:38

Сирійский бізнесмен Юссеф Харес отримав від банків, які очолював Віктор Ющенко, два кредити по 1,5 млн та 4 млн доларів відповідно, і так і не повернув гроші фінустановам.

Про це заявив народний депутат Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

За інформацією депутата, на початку 90-их Харес отримав від агропромислового банку "Україна", одним із керівників якого на той момент був Віктор Ющенко, кредит на 1,5 млн доларів.

"Сирієць кредит не повернув, а коли комерційний банк "Україна" звернувся до суду з позовом про примусове стягнення грошей, юрист банку, що йшов на розгляд справи, пропав безвісти разом із оригіналами документів щодо Хареса", - зазначив Москаль.

Реклама:

Як повідомив нардеп, МВС порушило за цим фактом кримінальну справу, "однак до логічного завершення її так і не довели".

"У 1997 році Ющенко як голова Національного банку видав фірмі Хареса "Харес-інкорпорейшен" кредит на 4,5 млн доларів. Сирієць одразу переказав ці гроші у Францію – на рахунок іншої створеної ним фірми", - зауважив депутат.

Прокуратура знову ж таки порушила кримінальну справу, однак, за словами Москаля, слідство з незрозумілих причин не проводилося.

"Зате після перемоги Ющенка на президентських виборах Харес став його радником з питань іноземних інвестицій", - підкреслив Москаль.

Народний депутат звернувся до генпрокуратури з проханням взяти під свій контроль згадані кримінальні справи, а також поновити розслідування за фактом зникнення юриста КБ "Україна".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: