Київ хоче позичити ще 350 мільйонів

Середа, 2 листопада 2011, 18:30

Київська міська адміністрація планує позичити 2012 року близько 350 мільйонів доларів.

Про це повідомив заступник голови міськдержадміністрації Руслан Крамаренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам наступного року 250 мільйонів доларів потрібно погасити за єврооблігаціями, тому будемо робити випуск, думаю, що на велику суму. Я думаю, що це буде ще плюс 100 мільйонів доларів до існуючої", - сказав він.

При цьому він зазначив, що місто веде консультації з низкою компаній про те, чи потрібно випускати гривневі облігації.

Реклама:

Крамаренко відзначив, що остаточна сума планованої позики буде визначена, коли буде прийнятий міський бюджет.

Крім того, заступник голови міськдержадміністрації серед великих проектів міста назвав проект будівництва четвертої лінії метрополітену на Троєщину.

"Також ми зараз зі Сбєрбанком Росії ведемо проект можливого фінансування за принципом державно-приватного партнерства четвертої гілки метрополітену", - сказав він, не уточнивши подробиць.

Як повідомлялося, Київ наприкінці червня 2011 року розмістив 5-річні єврооблігації на 300 мільйонів доларів з прибутковістю 9,4% річних.

Лід-менеджерами випуску виступили Credit Suisse, Внєшекономбанк, "ВТБ Капітал" і Deutsche Bank. Кошти залучені з метою рефінансування випуску євробондів 2004 року на 200 мільйонів доларів і реалізації соціально-економічної програми розвитку міста.

Київ у липні 2011 року в повному обсязі погасив семирічні єврооблігації зовнішні 2004 року на суму 200 мільйонів доларів. Відсоткова ставка за облігаціями становила 8,6% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!