"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович ветував "зелений тариф" на струм з біогазу

Середа, 2 листопада 2011, 11:00

Президент Віктор Янукович ветував закон, яким біогаз був віднесений до альтернативних джерел енергії.

Також цим законом вводився "зелений тариф" на електроенергію, яка виробляється шляхом спалювання біогазу.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Янукович ветував закон "Про внесення змін до статті 17-1 закону "Про електроенергетику" щодо вдосконалення системи тарифоутворення на електроенергію, яка виробляється з біогазу".

Президент переконаний, що вартість електроенергії, виробленої з біогазу, дорівнює вартості електроенергії, отриманої з використанням традиційних видів палива. При цьому в Україні вартість електроенергії, виробленої з біогазу, після 2017 року буде вищою, ніж вартість традиційної електроенергії.

Реклама:

Також Янукович вважає, що введення норми щодо одночасного використання альтернативних джерел енергії і традиційних видів палива може призвести до зловживань з боку виробників електроенергії, оскільки в даний час контроль за використанням зазначених видів палива неможливий.

На думку президента, ведення закону призведе до збільшення подачі заявок суб'єктами господарювання на будівництво та підключення таких станцій, що негативно вплине на безпеку енергетичної системи.

Як повідомлялося, на днях голова Держінвестицій Владислав Каськів, разом зі своїми заступниками, переконували іноземних інветорів, що Янукович підпише цей закон, що означатиме, що проекти з виробництва біогазу отримають гарантовані ринки збуту з пристойною дохідністю.

6 жовтня Верховна рада віднесла біогаз до альтернативних джерел енергії та ввела "зелені" тарифи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!