"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв підписав угоду про вільну торгівлю із Чорногорією

П'ятниця, 18 листопада 2011, 15:42

Перший віце-прем‘єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв та міністр економіки Чорногорії Владімір Каваріч у п‘ятницю в Києві підписали міжурядову угоду про вільну торгівлю між країнами.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Дія угоди про вільну торгівлю між Україною та Чорногорією має серйозно активізувати наше торгово-економічне співробітництво", - заявив Клюєв після церемонії підписання.

Він висловив переконання, що укладення угоди матиме позитивний вплив на економіку обох країн.

Реклама:

За словами Клюєва, серед перспективних напрямів двостороннього торговельно-економічного співробітництва, які цікавлять Україну - житлове та промислове будівництво, участь в модернізації залізниці та суднобудівної галузі Чорногорії, постачання міських та міжміських автобусів, постачання продуктів харчування та організація їх виробництва в Чорногорії.

Також українська сторона зацікавлена в розширенні військово-технічного співробітництва.

Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції України, голова делегації України для участі в переговорах у рамках Світової організації торгівлі Валерій П'ятницький та міністр економіки Чорногорії Владімір Каваріч також підписали двосторонній Протокол стосовно доступу до ринків товарів та послуг у рамках вступу Чорногорії до Світової організації торгівлі.

За прогнозами Мінекономрозвитку, очікується, що в результаті створення зони вільної торгівлі між Україною та Чорногорією збільшення імпорту до України не буде випереджальним, тому що двосторонній торгівлі притаманна відсутність конкуренції між українськими та чорногорськими виробниками т.зв. "чутливої" для України продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: