Євро росте через трейдерів, які фіксують прибутки

П'ятниця, 18 листопада 2011, 09:40

Євро росте в п'ятницю, тому що трейдери закривають короткі позиції і фіксують прибуток після нещодавнього падіння валюти до п'ятитижневого мінімуму.

Очікується, що валюта залишиться під тиском через боргову кризу в єврозоні, передає Reuters.

У четвер у фокус уваги потрапила Іспанія, якій довелося заплатити за розміщення 10-річних облігацій найвищу ціну з 1997 року.

Однак євро продемонстрував стійкість: після іспанського аукціону йому вдалося втриматися вище п'ятитижневого мінімуму 1,3421 долара, досягнутого в четвер на азіатських торгах.

Реклама:

Євро підтримує закриття коротких позицій, сказав Джеспер Баргманн з RBS, додавши, що такий інтерес до фіксації прибутку, ймовірно, збережеться і знизить швидкість падіння євро.

Євро виріс на 0,20 відсотка до 1,3488 долара, але все ще приблизно на 2,4 відсотка нижче, ніж на початку тижня і може показати максимальний процентний спад за тиждень з початку вересня.

Розпродаж єдиної валюти посилилася на цьому тижні, оскільки криза на боргових ринках єврозони перекинулася на Францію, що має рейтинг "ААА".

Євро, судячи з усього, в кінці кінців протестує жовтневий мінімум 1,3145 долара, але зниження буде поступовим, вважає Баргманн.

Австралійський долар, який зазвичай потрапляє під тиск в часи ринкових стресів, опустився до 0,9973 долара, п'ятитижневого мінімуму, зачепленого в четвер.

Пізніше "австралієць" трохи відіграв втрати і зараз торгується на позначці 0,9987 долара, що на 0,2 відсотка нижче рівня закриття.

Долар знизився до єни на 0,13 відсотка до 76,87, а інвестори зберігають пильність, очікуючи можливого чергового втручання Японії на валютний ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!