"Укртранснафта" попросила Socar про відстрочку

Четвер, 17 листопада 2011, 17:55

ВАТ "Укртранснафта" має намір домовитися із Азербайджанською державною компанією Socar про відстрочку платежу за нафту сорту Azeri Light для пробної поставки на нафтопереробний завод в Кралупи-над-Влтавою у Чехії через нафтопровід "Одеса - Броди" та одну з гілок системи "Дружба".

Про це заявив начальник управління тарифної політики "Укртранснафти" Роман Сідорок, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, пробну партію планується прокачати в січні-лютому 2012 року, після чого чеський НПЗ розплатиться з "Укртранснафтою", а "Укртранснафта" погасить платіж перед Socar.

Сідорок зазначив, що після налагодження регулярного постачання очікується перехід на прямі розрахунки між азербайджанською компанією і чеським НПЗ.

Реклама:

Він також повідомив, що вартість одного танкера азербайджанської нафти обсягом 80 тис. тонн обходиться в близько 0,5 млрд гривень.

Як відомо, у вересні міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Україна купила партію легкої каспійської нафти для досвідченого транзиту до Європи по магістральному нафтопроводу "Одеса - Броди" і південній гілці нафтопроводу "Дружба". Пробна партія очікується в обсязі 300 тис. тонн.

Нині чеський НПЗ щорічно імпортує близько 2,5 млн тонн нафти через Трієст (Італія), з яких 80% складає азербайджанська нафта.

Україна розраховує в 2012 році здійснити транспортування близько 1,5 млн тонн нафти на цей завод.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: