"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович сказав, що Азаров далекий від газового процесу з Росією

Четвер, 17 листопада 2011, 14:31

Говорити про зміну ціни на російський газ для Україні до закінчення переговорів передчасно, вважає президент України Віктор Янукович.

"Сьогодні ще передчасно говорити про будь-яку ціну на російський газ. Ми наблизилися дуже близько до вирішення цього питання, але ще остаточно цей процес не завершений", - сказав президент журналістам в Одесі в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Глава української держави відзначив, що у сторін є велике бажання вирішити це питання, але для цього необхідний час.

"Сьогодні ми як партнери знаходимося в складному переговорному процесі з Росією. Є велике бажання з двох сторін знайти це рішення, і сьогодні ще рано говорити про будь-яку ціну. Я хочу сказати, що ми наблизилися до вирішення цього питання, але ще остаточно цей процес не завершено. Він триває", - підкреслив президент.

Реклама:

Янукович також відзначив, що щодня, іноді кілька разів на день, спілкується з учасниками переговорів з української сторони.

"Як тільки ми вийдемо на це рішення, безумовно, ми повідомимо про його результати суспільству. Ніякої таємниці тут не буде", - запевнив президент.

Глава держави також підкреслив, що ті, хто коментує хід переговорного процесу, не мають до нього ніякого відношення.

"Нехай це буде на їх совісті, вони далекі від цього процесу, я це усвідомлено говорю", - резюмував Янукович.

Прем'єр-міністр Микола Азаров днями повідомив, що розраховує після досягнення домовленостей з Росією про прийнятну ціну на газ отримати економію для України 500 млн на місяць.

Прем'єр також розраховує, що Україна розплатиться з Росією за поставлений у листопаді газ вже за новою ціною.

Тим часом в російському уряді заявили, що переговори щодо ціни на газ з Україною тривають, і коментарі за їх результатами послідують після підписання відповідних документів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!