Справу ЄЕСУ проти свекра Тимошенко закрили. Оновлено

Четвер, 17 листопада 2011, 12:03

Вищий спеціалізований суд закрив справу проти оточення екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ у зв’язку із закінченням терміну давнини.

При цьому він визнав незаконним закриття кримінальної справи у 2004 році, порушеної проти свекра Тимошенко - Геннадія Тимошенка та колишнього головного бухгалтера ЄЕСУ Антоніни Болюри.

Резолютивну частину відповідної ухвали сьогодні оголосила колегія суддів Вищого спецсуду, розглянувши скаргу заступника генерального прокурора, передає УНІАН.

Як зазначається в ухвалі, "касаційну скаргу заступника генерального прокурора задовольнити, постанову Шевченківського районного суду про закриття кримінальної справи за ст. 6 п. 2 скасувати", закрити справу за закінченням терміну давнини.

Реклама:

Між тим адвокат Любомир Дроздовський вважає, що таким чином суд задовольнив позов Генпрокуратури і дозволив прокуратурі продовжувати переслідувати Юлію Тимошенко

За його словами, таке рішення судової колегії "не впливає на статус Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри, але є підставою для розгляду кримінальних справ проти Тимошенко Юлії Володимирівни", передає прес-служба БЮТ.

"Як ви знаєте, закриття цих кримінальних справа було причиною для закриття справи проти Юлії Тимошенко у 2005 році. І саме те, що вказані справи були закриті у зв’язку з відсутністю складу злочину в діях Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри, було підставою для закриття справи проти Юлії Тимошенко", - сказав адвокат.

Він зазначив, що Генпрокуратура таким чином отримує можливість продовжити порушувати справи стосовно Юлії Тимошенко та ЄЕСУ.

При цьому адвокат наголосив, що вважає дане рішення Вищого спеціалізованого суду незаконним, адже, за його словами, ці справи уже розглядалися Верховним Судом і були закриті.

Крім того він нагадав, що сплили всі терміни давності для розгляду цих справ.

У грудні 2004 року Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення про закриття кримінальних справ проти керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Тимошенка та Болюри.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: