Фірму, що продала Януковичу "Межигір'я", ліквідували

Четвер, 17 листопада 2011, 10:03

Фірма Медінвесттрейд, яка продала колишню держрезиденцію "Межигір'я" майже за 90 млн. гривень, не змогла повернути борг у 100 тис. гривень за маркетингові послуги.

Процедура банкрутства компанії завершена її ліквідацією.

Господарський суд Запорізької області ухвалив рішення ліквідувати компанію-банкрут Медінвесттрейд, з якої в 2007 році почалася приватизація урочища "Межигір'я" - місце проживання президента Віктора Януковича.

Як стало відомо "Делу", процедура банкрутства і подальша ліквідація Медінвесттрейда стали наслідком звернення до суду компанії Ель ЛТД.

Реклама:

Ця фірма у 2009 році надавала Медінвесттрейду інформаційно-консультаційні послуги в сфері маркетингу, проте їх вартість у розмірі 100 тис. гривень клієнтом так і не була оплачена.

Варто зазначити, що неплатоспроможним Медінвесттрейд став через короткий час після великої угоди з продажу нерухомості в урочищі "Межигір'я".

Нагадаємо, влітку 2007 року Кабмін тодішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича передав комплекс відпочинку "Пуща-Водиця", де розташована держрезиденція "Межигір'я", до статутного фонду держкомпанії "Надра України".

У свою чергу національна компанія у вересні того ж року уклала договір міни з фірмою Медінвесттрейд.

Обмін полягав у тому, що держава передає приватній фірмі все нерухоме майно на території "Межигір'я" (по суті, резиденцію в комплексі), а натомість отримує дві нежилі будівлі в Києві за адресою Паркова дорога, 3 і Паркова дорога, 5-7.

Через два місяці - в листопаді 2007 року - компанія Медінвесттрейд продала резиденцію "Межигір'я" іншій маловідомій фірмі під назвою "Танталіт", яка володіє комплексом по сьогоднішній день.

За даними "Української правди", вартість операції становила 89 млн. гривень.

Однак в 2011 році - у фірми вже не було ні копійки. Як йдеться у визначенні Господарського суду Запорізької області, який виніс рішення про ліквідацію Медінвесттрейда, "вимоги ініціюючого кредитора в суму 101 236,00 гривень залишилися не погашеними, у зв'язку з відсутністю майна та грошових коштів у підприємства-банкрута".

У вересні 2011 року суд затвердив звіт ліквідатора, а також ліквідаційний баланс банкрута.

Враховуючи, що у банкрута не залишилося майна для здійснення своєї підприємницької діяльності, суддя прийняв рішення ліквідувати компанію і припинити провадження у справі про банкрутство.

За рішенням суду була проведена державна реєстрація припинення підприємницької діяльності банкрута ТОВ "Медінвесттрейд".

Судовий позов про банкрутство Медінвесттрейда компанія "Ель ЛТД" подала ще на початку 2010 року. Спочатку сума претензій становила 565 тис. гривень, проте пізніше був поданий новий позов з претензіями на 100 тис. гривень.

Саме остання скарга стала підставою для ліквідації Медінвесттрейда. Згідно з даними відкритих джерел, фірма Ель ЛТД зареєстрована в Кіровоградській області і займається деревообробкою, розпилюванням, струганням деревини.

Варто зазначити, що на момент покупки "Межигір'я", Медінвесттрейд був зареєстрований в Києві. А до кінця свого існування - в 2011 році - компанія змінила юридичну адресу, переїхавши в Запоріжжя.

Нагадаємо, в даний час урочищі "Межигір'я" поділено між трьома користувачами: президентом Віктором Януковичем, який володіє ділянкою в 1,76 га, а також компанією "Танталіт" (орендує наділ площею 127 га) та благодійним фондом "Відродження України" (оренди 7 , 6 га).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!