"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Каськів "напроектував" також і в сільському господарстві

Середа, 16 листопада 2011, 18:12

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами має намір збільшити кількість національних проектів на 4 - до 15.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Держнацпроектів.

Зокрема, перелік національних проектів буде збільшений за рахунок 3 аграрних ("Зерно України", "Нове/відроджене скотарство", "Зелені ринки") і 1 медичного нацпроекту.

Цілями проекту "Зерно України" є збільшення виробництва зерна до 80 млн тонн, модернізація галузі зерновиробництва і нарощування її експортного потенціалу, а також підвищення конкурентоспроможності сільського господарства.

Реклама:

У рамках проекту "Нове/відроджене скотарство", будуть побудовані сучасні високотехнологічні промислові тваринницькі комплекси з виробництва молока і м'яса.

Орієнтовна потужність даних комплексів - 2,25 тис. тонн молока, 80 тис. тонн яловичини і 600 тис. тонн свинини на рік. Планований обсяг фінансування цього проекту - 50,8 млрд гривень.

Проект "Зелені ринки" орієнтований на створення національної мережі збуту сільськогосподарської продукції та електронної продуктової біржі.

В рамках цього проекту планується залучення 4 млрд гривень інвестицій для будівництва 25 збутових комплексів і створення 300 тис. нових робочих місць.

Крім того, Держнацпроект намір присвоїти статус національного проекту створення бальнеологічної клініки професора Володимира Козявкіна на Арабатській Стрілці (Херсонська область).

Терміни організаційного оформлення нових нацпроектів поки не уточнюються.

Як відомо, 9 грудня 2010 року президент Віктор Янукович створив Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами. Очолює Держнацпроект депутат-сумісник "нунсівець" Владислав Каськів. Нині статус національних мають 11 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: