У Митному союзі дивуються, чому Україна досі не з ними

Середа, 16 листопада 2011, 16:56

Відповідальний секретар Комісії Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану Сергій Глазьєв сподівається, що Україна все ж приєднається до цієї організації.

Про це він сказав у середу під час круглого столу у Державній думі РФ на тему: "За Союз", повідомляє агентство УНІАН.

"Ми дуже розраховуємо, що й інші держави СНД приєднаються до цього інтеграційного процесу, насамперед я маю на увазі Україну, з якою нас зв`язує колосальна кооперація", - сказав Глазьєв.

Він підкреслив, що участь України у Митному союзі має дуже велике економічне значення.

Реклама:

"Чесно кажучи, мені важко зрозуміти, чому українське керівництво відмовляється від тих пропозицій, які керівники Росії зробили", - сказав він.

За його словами, ці пропозиції дозволяють стабілізувати обстановку, поліпшити платіжний баланс на 9 млрд доларів, стабілізувати гривню і створити умови для економічного зростання.

"Всі локомотиви зростання української економіки орієнтовані на нашу спільну роботу, будемо сподівається, що позитивний досвід, який ми вже набули, і той імпульс інтеграційний, який в ядрі трьох держав сформувався, буде підтримано нашими найближчими сусідами", - додав Глазьєв.

Він нагадав, що створено робочу групу з приєднання Киргизії до Митного союзі, у перспективі до цього об`єднання може увійти Таджикистан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!