"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні подорожчали сигарети – ЗМІ

Середа, 16 листопада 2011, 11:48

Напередодні Міжнародного дня відмови від куріння, який традиційно відзначається 17 листопада, в Україні сигарети подорожчали на 5-7%.

Про це свідчать дані аналізу роздрібного ринку, проведеного ТСН.

Наприклад, сигарети марки Chesterfield виробника "Філіп Морріс України" додали у вартості 50 копійок, або 5%, і коштують зараз 10,50 гривень, про що свідчить і гранична максимальна ціна, вказана на упаковці (раніше пачка коштувала 10 гривень).

Тютюнові вироби преміум-класу поки не подорожчали, проте, за словами реалізаторів, через кілька днів ціни піднімуться і на них.

Реклама:

На питання журналіста про причину подорожчання, продавщиця одного з торгових мереж повідомила, що це "планове підвищення цін".

Варто зазначити, що стабільне підвищення тютюнових акцизів, яке призводить до подорожчання сигарет, змушує українців переходити на більш дешеву продукцію.

У звітності двох гравців ринку - Philip Morris International і Japan Tobacco International, що мають слабкі позиції в нижньому ціновому сегменті, - зазначається, що вони через це скоротили частку на ринку.

А Imperial Tobacco Group і British American Tobacco, які мають у своїх портфелях такі марки, як "Прилуки" та "Прима", поліпшили позиції.

Зі свого боку в МОЗ вважають, що зростання споживання дешевої продукції може сприяти зниженню числа курців в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: