"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд пропонує металургам більше продавати всередині країни

Вівторок, 15 листопада 2011, 14:15

За результатами аналізу стану вітчизняних галузей промисловості, який проводить Мінекономіки, до 1 грудня 2011 року будуть надані пропозиції щодо розвитку промислових підприємств державного сектору економіки.

Про це заявив директор департаменту промислової політики Мінекономіки Віталій Майстренко, йдеться у повідомленні відомства.

"Завдання, яке уряд ставить перед промисловістю, в тому числі металургійною галуззю, - розвивати внутрішній ринок споживання металургійної продукції. Воно на сьогодні складає всього 20%. Решта, 80% експортується, що в контексті загострення кризових явищ в Європі і США, може призвести до зниження експортних поставок ", - зазначив Майстренко.

Він також нагадав про затверджену нещодавно урядом Державну програму розвитку внутрішнього виробництва, яка передбачає відродження вітчизняного промислового потенціалу шляхом його якісної структурної перебудови і масштабної системної модернізації виробництва відповідно сучасним вимогам науково-технічного прогресу.

Реклама:

Нагадаємо, на світовому ринку металу наразі існує перевиробництво, через що багато гравців ринку пішли на самообмеження виробництва.

В Україні теж спостерігається зниження завантаження сталеливарних потужностей.

Про намір скоротити виробництво на 20% в листопаді вже оголосив Алчевський меткомбінат, на 15% - Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського, на 10% - Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!