Євро знижується через боргові проблеми в єврозоні

Вівторок, 15 листопада 2011, 09:15

Євро знижується у вівторок, тому що зростання прибутковості італійських та іспанських облігацій підкреслило труднощі, які переживає Європа.

Євро трохи зміцнився на останніх сесіях, тому що зміни в урядах Італії та Греції заспокоїли побоювання про політичну нестабільність і вселили надії на прогрес у вирішенні боргових проблем регіону, передає Reuters.

Але цей оптимізм розвіявся, коли державні облігації Італії та Іспанії знову піддалися розпродажу в понеділок. Падіння європейських акцій, включаючи банківські, також не пішло євро на користь.

Оскільки щоденні коливання євро і апетиту інвесторів до ризику передбачити важко, єдина валюта, ймовірно, залишиться під тиском по відношенню до долара та єни в найближчі тижні, сказав Джунія Танасе з JP Morgan.

Реклама:

Євро опустився до долара на 0,15 відсотка до 1,361 долара, залишаючись в оборонній позиції після падіння на 0,8 відсотка в понеділок. Євро зараз близький до нижньої межі торговельного діапазону, зазначеного в кінці жовтня - 1,3484 - 1,4248 долара.

Ймовірна підтримка для євро можлива на рівні 1,3569 долара.

Незважаючи на те, що через страхи боргових проблем єврозони, єдина валюта залишиться вразливою, один трейдер сказав, що євро одержить підтримку нижче 1,36 долара завдяки покупкам суверенних гравців з Близького Сходу і репатріації коштів європейськими гравцями перед закриттям балансів в 2011 року.

До єни євро знизився на 0,18 відсотка до 104,92 єни, утримуючись недалеко від місячного мінімуму 104,74, зачепленого минулого тижня.

Долар стабільний до єни позначці 77,09.

Раніше долар підскочив приблизно на 40 пунктів до внутрішньоденного максимуму 77,51 єни.

Але він швидко відіграв цей підйом і зараз коливається недалеко від двотижневого мінімуму 76.82 єни, найнижчого рівня з моменту інтервенції 31 жовтня.

Ринкові гравці готуються до можливості подальшої інтервенції, особливо, якщо єна почне різко зростати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!