"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фінансові ринки зраділи перестановкам в італійському і грецькому урядах

Понеділок, 14 листопада 2011, 20:42

Світові фінансові ринки з ентузіазмом сприйняли появу технократів на чолі урядів Італії та Греції, що може посприяти успіху проведення складних економічних реформ у цих країнах.

Очікується, що реформи у Греції та Італії, охоплених борговою кризою, зможуть зупинити поширення кризи на інші країни єврозони, передає Радіо "Свобода".

У неділю президент Італії попросив сформувати новий уряд колишнього комісара ЄС Маріо Монті. Тим часом в Греції уряд очолить колишній голова Центрального Банку Лукас Пападемос. Голосування за довіру до нього відбудеться у середу.

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі був змушений піти у відставку після того, як минулого тижня ціна запозичень для Італії сягнула 7%, рівня поза яким Греція, Португалія та Ірландія були змушені звертатися по міжнародну допомогу від партнерів по єврозоні та Міжнародного валютного фонду.

Реклама:

Проте, аналітики вказують на те, що Італія – третя за розміром економіка єврозони, і її партнери не мають достатньо ресурсів для порятунку від банкрутства економіки такого масштабу.

Тим часом, відсотки за цінними паперами іспанського уряду досягли найвищих показників із серпня, передає ВВС.

Це посилило занепокоєння, що наступною жертвою європейської боргової кризи може стати саме Іспанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!