Співвласник "МТС" займеться сільським господарством

Понеділок, 14 листопада 2011, 15:19

Російська АФК "Система", співвласник одного з найбільших мобільних операторів України - "МТС" - займеться сільським господарством.

Компанія перемогла у відкритому аукціоні, проведеному 10 листопада відповідно до розпорядження Федерального агентства з управління державним майном, і отримала право на придбання 100% акцій сільгосппідприємства ВАТ "Донське", яке належать державі, за 476,5 млн рублів, повідомляє портал "Дело".

Цей актив купується в рамках реалізації стратегії АФК "Система" щодо виходу в нові галузі. Очікується, що операція буде закрита в грудні 2011 року після підписання необхідних документів та оплати.

Росія має один з найнижчих у світі показників собівартості виробництва зерна. При цьому в 2011 році експорт зерна став найбільш значним за новітню історію Росії.

Реклама:

Тому керівництво АФК "Система" вважає, що у вітчизняного сільськогосподарського сектора є великий потенціал.

ВАТ "Донське" розташоване в Ростовській області, загальна площа використовуваних земельних ділянок становить 25,4 тис. гектарів.

Статутний капітал ВАТ "Донське" становить 297,233 млн рублів, він розділений на 297,233 тис. звичайних акцій номіналом 1 тис. рублів кожна.

АФК "Система" - найбільша в Росії та СНД публічна диверсифікована корпорація, обслуговує понад 100 млн споживачів в таких галузях, як телекомунікації, високі технології, ПЕК, радіо та космічні технології, банківські послуги, роздрібна торгівля, мас-медіа, туризм та медичні послуги. Компанія була заснована в 1993 р.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!