"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄДАПС клянеться, що не "дере" з українців за закордоні паспорта

Понеділок, 14 листопада 2011, 10:41

Виробник iдентифiкацiйних документiв консорцiум "ЄДАПС" заявляє, що цiна виробництва закордонних паспортiв не змiнювалася i залишається колишньою.

Про це повiдомила прес-служба консорцiуму, передає "Інтерфакс-Україна".

У прес-релiзi зазначено, що слiд розрiзняти поняття "вартiсть оформлення закордонного паспорта" та "вартiсть виготовлення/виробництва закордонного паспорта".

Вартiсть оформлення закордонного паспорта складається iз вартостi виробництва бланка документа, сплати державного мита до бюджету України та послуг державних органiв (паспортних пiдроздiлiв при МВС України або Державнiй мiграцiйнiй службi - ДМС).

Реклама:

У 2011 році у разi оформлення закордонного паспорта протягом 30 днiв офiцiйна вартiсть послуг Державного департаменту з питань громадянства, iммiграцiї та реєстрацiї фiзичних осiб (ГIРФО) МВС України становить 10 гривень 28 копiйок.

Як зазначено в повiдомленнi, 26 жовтня 2011 року Кабiнет мiнiстрiв видав постанову №1098 "Деякi питання надання пiдроздiлами Мiнiстерства внутрiшнiх справ та Державної мiграцiйної служби платних послуг". Постанова набуває чинностi з 1 сiчня 2012 року.

У постановi зазначено, що вартiсть послуг ДМС з оформлення та видачi "паспорта громадянина України для виїзду за кордон" становить 87 грн 15 копiйок.

У зв'язку з цим "ЄДАПС" заявляє, що вiдповiдає лише за виробництво закордонних паспортiв, а питання визначення державних мит або вартостi якихось державних послуг для громадян України перебувають поза компетенцiєю консорцiуму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: