Євро знижується після зростання на новинах про нового прем'єра Італії

Понеділок, 14 листопада 2011, 09:12

Єдина європейська валюта знижується в понеділок вранці після зростання, яке викликане призначенням у неділю ввечері нового прем'єр-міністра Італії.

Інвестори зайняли вичікувальну позицію і хочуть подивитися, наскільки легко Риму сьогодні вдасться розмістити 5 - літні боргові папери, передає Reuters.

До 8,40 за Москвою євро знижувався на 0,27 відсотка відносно початку торгів за середньоєвропейським часом, торгуючись по 1,3770 долара, після того як на новини про призначення колишнього єврокомісара Маріо Монті на пост прем'єр-міністра Італії єдина валюта злетіла до позначки 1,3814.

"В Італії все пройшло за планом в ці вихідні, тому ми бачили таку позитивну реакцію на початку", - сказав Майкл Тернер, стратег в RBC Capital Markets.

Реклама:

"Це, звичайно, добре, що Італії, схоже, вдалося уникнути політичної кризи, але ми повинні подивитися, чи працюватиме новий уряд", - зазначив Кацунорі Кітакура, старший дилер в Chuo Mitsui Trust Bank в Токіо.

Президент Італії Джорджо Наполітано в неділю ввечері призначив новим прем'єр-міністром країни колишнього єврокомісара з питань конкуренції Маріо Монті, попросивши в найкоротші терміни сформувати новий уряд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!