Російські вертольоти ще 5 років літатимуть із українськими двигунами

Неділя, 13 листопада 2011, 12:32

Холдинг "Вертольоти Росії" і українська двигунобудівна компанія "Мотор Січ" підписали контракт на поставки українських двигунів для російських комерційних вертольотів.

Про це заявив керівник "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв, повідомляє РИА "Новости".

За його словами, контракт був підписаний на авіакосмічному салоні "Дубай Аерошоу-2011" в неділю.

"Ми вперше підписали договір на 1,2 млрд дол. тривалістю п'ять років. Ні ми, ні наші російські колеги за жодного розвитку подій не можемо "зістрибнути" з цього контракту, оскільки в ньому обумовлені всі юридичні наслідки. Зі свого боку ми гарантуємо виконання контракту якісно і в строк", - поінформував Богуслаєв.

Реклама:

За його словами, ще одна важлива особливість підписаного контракту полягає в тому, що у ньому взятий напрям на здорову конкуренцію і вироблена правильна цінова політика.

"Найважливіше, що графіки поставок двигунів для російських вертольотів затверджуватимуться, як ми говоримо, "нагорі". Це дозволяє Росії та Україні планувати на п'ять років комерційне вертольотобудування, а нам - поставки двигунів", - сказав Богуслаєв.

Він зазначив, що двигуни будуть призначені для комерційних російських вертольотів.

"Поставки двигунів не здійснюватимуться в рамках держоборонзамовлення. Цей контракт має комерційну спрямованість. Ми поставлятимемо по 250-270 двигунів на рік упродовж п'яти років", - сказав Богуслаєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: