Рубіні: щоб зберегти єврозону необхідно девальвувати євро на 40 %

Субота, 12 листопада 2011, 13:29

Європейський центральний банк повинен піти на зниження процентних ставок і девальвацію євро на 30-40% для подолання кризових явищ в економіці єврозони.

Про це заявив відомий економіст, економічний радник президента США Нуріель Рубіні, виступаючи в рамках міжнародної фінансової конференції, організованої Сбєрбанком Росії, передає Forbes.

На думку одного з найавторитетніших експертів у світі з питань глобальних фінансів, єдиний шлях виходу з європейського боргової кризи полягає у проведенні євровладою політики економічного зростання.

Рубіні вказав на збереження ризику розпаду зони євро.

Реклама:

На його думку, дефолт Греції або Португалії, а разом з тим і відмова цих країн від єдиної європейської валюти не є критичними для єврозони.

З іншого боку, аналогічні кроки, зроблені Іспанією та Італією приведуть до краху загальноєвропейської валютної системи.

51% учасників конференції висловили впевненість, що Європі вдасться зберегти свою єдину валюту, 34% вважають, що її покине ряд країн, а 14% думають, що єврозона збережеться, але з невеликими змінами.

В даний час сукупні борги країн єврозони становлять близько 4 трлн євро, а максимальний розмір допомоги, яку можуть надати Європейський фонд фінансової стабільності і Міжнародний валютний фонд, - 1,2-1,3 трлн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!