"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" недооцінює українську ГТС

Субота, 12 листопада 2011, 12:43

Експерти Mott MacDonald вважають, що українська ГТС страждає в основному через відсутність належного фінансування планових робіт.

Про це повідомляє DT.UA.
 
Також експерти Mott MacDonald вважають, що "Газпром" сильно перебільшує жалюгідний технічний стан української газотранспортної системи (ГТС).
 
За розрахунками Mott MacDonald, разом з ремонтом магістральних газопроводів, компресорних станцій і встановленням нових газовимірювальних агрегатів, а також сучасної системи управління ГТС реконструкція і модернізація обійдеться Укртрансгазу мінімум в 4,8 млрд доларів за семирічний період.
 
При цьому пріоритезація проектів заснована на порівняно недорогих ремонтах, що дозволить утримувати ГТС в нормальному робочому стані до повної модернізації.
 
Для цього Mott MacDonald рекомендує протягом найближчих восьми-десяти років інвестувати щонайменше 2,8 млрд дол в мініпроекти. Ці витрати необхідні для підтримки системи в робочому режимі.
 
Mott у своєму дослідженні стану української газотранспортної системи підтвердила, що ГТС, крім проектних і будівельних неточностей, в основному страждає через брак належного фінансування планових робіт. 
 
9 листопада заступник гендиректора російського "Газпром експорту" Сергій Челпанов заявив, що українська газопровідна система може бути заповнена після введення газопроводу Північний потік тільки у разі зростання попиту на газ в Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!