Клюєв обіцяє проблеми виробникам алкоголю

П'ятниця, 11 листопада 2011, 16:11

Клюєв відзначає необхідність створення прозорих правил гри на ринку спирту і алкогольної продукції в Україну.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі  Андрій Клюєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент і прем'єр поставили завдання - навести порядок на ринку обігу спирту та алкогольної продукції. Ми попереджаємо як виробників, так і керівництво відповідних державних органів: якщо не буде конкретних результатів під кінець року, можете очікувати для себе багато неприємних сюрпризів", - заявив Клюєв.

За його словами, у той час як по всіх галузях економіки за січень-вересень поточного року спостерігалося впевнене зростання, виробництво спирту скоротилося на 23,7%, а лікеро-горілчаної продукції - на 17,9%.

Реклама:

Клюєв розкритикував керівництво Мінагрополітики та концерну "Укрспирт" за бездіяльність у наведенні порядку у спиртовій галузі.

Він доручив терміново підготувати і подати на її розгляд відповідні пропозиції, зокрема, щодо зменшення тіньового спиртового обороту, збільшення легального виробництва, завершення реорганізації галузі.

Також Клюєв доручив Мінагрополітики подати на розгляд уряду програму перепрофілювання надлишкових потужностей з виробництва спирту для виробництва біоетанолу, а також підготувати розпорядження Кабміну щодо мінімізації обігу фальсифікованих акцизних марок.   

Міністерство фінансів отримало доручення внести пропозиції щодо збільшення надходжень від акцизних платежів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error