Донецьк купив у Чуркіних тролейбуси по 4,5 мільйона

П'ятниця, 11 листопада 2011, 13:38

Комунальне комерційне підприємство Донецької міськради "Донелектроавтотранс" 8 листопада уклало угоду з ТОВ "Львівські автобусні заводи" на придбання 10 двосекційних тролейбусів на суму 45 млн грн.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Придбано тролейбуси ЛАЗ Е301А1 з низьким рівнем підлоги завдовжки 18,8 м, розраховані на перевезення 180 пасажирів з 46 місцями для сидіння.

Тролейбус цієї моделі оснащений асинхронним двигуном, який економніший на 40%, ніж колекторний, транзисторною системою управління двигуна із використанням бортового комп’ютера, світлодіодним освітленням салону і кондиціонером.

Реклама:

Вартість одного тролейбуса склала 4,5 млн грн., або $562 тис.

У відкритих джерелах немає інформації про виробництво в Україні тролейбусів за такою ціною, зазначають "Наші гроші". Середня вартість вітчизняних односекційних тролейбусів складає $160-250 тис.

Торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки Донецьк оновлює парк громадського транспорту до Євро-2012.

Зараз на вулицях Донецька працюють 15 двосекційних тролейбусів, але цього недостатньо для перевезення значних мас уболівальників, тому була придбана нова партія транспортних засобів.

"Донелектроавтотранс" повідомляє, що звертався до трьох вітчизняних виробників тролейбусів: ТОВ "ЛАЗ", ТОВ "Торговий Дім "Літан" та ДП "Автоскладальний завод №1" щодо підтвердження можливості постачання двосекційних тролейбусів, з асинхронним двигуном, з низьким рівнем підлоги. Позитивна відповідь надійшла від львівського підприємства.

Як повідомлялося, в 2010 році віце-прем’єр Борис Колесніков обрав компанію російських братів Чуркіних монопольними постачальниками громадського транспорту для міст, приймаючих Євро-2012.

Компанія Петра Порошенка намагалася оскаржити цей вибір в судах та Антимонопольному комітеті, однак програла всі процеси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: