МВФ готовий міняти гроші на реформи - Альєр

П'ятниця, 11 листопада 2011, 12:20

Міжнародний валютний фонд готовий надавати значну підтримку країнам, які хочуть проводити реформи.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр в рамках семінару, присвяченого модернізації державних фінансів і організованого Міжнародною асоціацією казначейських служб (AIST), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми готові вкладати дуже значні ресурси, але тільки в ті країни, які хочуть впроваджувати реформи", - сказав він.

"Підтримка дається країнам, які хочуть впроваджувати здорову економічну політику. Це політика, яка, з нашої точки зору, виведе їх із кризи і зробить їх сильнішими після кризи, ніж вони були до неї", - додав Альєр.

Реклама:

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Києві в період з 25 жовтня по 3 листопада, вивчаючи можливість продовження фінансування України: після закінчення цього терміну місія взяла паузу для проведення додаткової відпрацювання технічних питань.

МВФ у липні 2010 року вирішив відновити співпрацю з Україною, затвердивши для країни нову програму stand-by на 10 млрд SDR (близько $16 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі 1,25 млрд SDR.

У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити країні другий транш кредиту stand-by у розмірі 1 млрд SDR.

Програма stand-by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці.

Однак місія Фонду, яка працювала в березні у Києві, не стала рекомендувати раді директорів МВФ приймати позитивне рішення про виділення чергового траншу для країни.

МВФ очікував від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення.

В уряді України припускають, що два транші програми stand-by можуть бути об'єднані, що дозволить поповнити валютні резерви Нацбанку відразу приблизно на $3 млрд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!