"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова ігнорує Податковий кодекс - голова комітету Ради

Четвер, 10 листопада 2011, 17:06 -

ДПС всупереч Податковому кодексу не враховує збитки попередніх періодів у податковій звітності 2011 року.

Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

За його словами, профільний комітет направив роз’яснення у зв’язку з численними зверненнями платників податків, які свідчать, що Податкова незаконно забороняє суб’єктам підприємницької діяльності враховувати збитки попередніх періодів у звітності 2011 року.

"У Перехідних положеннях Податкового кодексу зазначено, якщо наслідком об’єкта оподаткування платника податку за 1 квартал 2011 року є від’ємне значення, то його сума має бути включена до витрат другого кварталу 2011 року", - цитує Хомутинніка його прес-служба.

Реклама:

"Розрахунки другого, третього та четвертого кварталів 2011 року здійснюються з урахуванням від’ємного значення, отриманого платником податків у першому кварталі 2011 року".

Хомутиннік додав, розрахунок об’єкта оподаткування за наслідками півріччя, трьох кварталів та року відбувається з урахуванням від’ємного значення попереднього року у складі витрат до його повного погашення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: