АМКУ хоче прозорості на ринку скрапленого газу

Четвер, 10 листопада 2011, 16:26

АМКУ рекомендував Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству енергетики та вугільної промисловості вжити заходів щодо створення прозорих механізмів ціноутворення на ринку скрапленого газу.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ, передає "Дзеркало тижня".

Згідно рекомендації, міністерства повинні, по-перше, забезпечити конкурентне середовище під час формування цін на скраплений газ в умовах максимального обсягу пропонованого ресурсу і прозорий доступ споживачів до цього ресурсу.

По-друге, організовувати проведення аукціонів за умов реалізації виробниками зрідженого газу всіх наявних у них обсягів. А також не допускати в майбутньому значного зниження обсягів пропозицій зрідженого газу на спеціалізованих аукціонах.

Реклама:

По-третє, впровадити чітку і прозору процедуру визначення переліку документів для отримання довідки, узгодженої з зацікавленими органами влади та виконавчими органами міських рад, про обсяг і напрямку реалізації скрапленого газу.

"Як встановив Комітет, існуюча система аукціонних торгів не забезпечує встановлення конкурентних цін на ринку зрідженого газу. Це підтверджується тим, що протягом останніх років на ринку постійно відбуваються цінові хвилювання, які виникають насамперед у результаті дій учасників аукціонних торгів. Про це свідчать скарги споживачів про необгрунтоване завищення цін на скраплений газ у серпні та вересні 2011 року", - йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: