"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бухгалетри "повісили" сервер Податкової

Четвер, 10 листопада 2011, 15:05

Сервер Державної податкової служби "завис", не витримавши навантаження через велику кількість поданих в електронному вигляді бухгалтерських звітів.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело на ринку.

"Останні півроку податкова примусово переводила платників на здачу звітності в електронному видгляді. Після тиску і погроз більшість таки перейшли. Але сервер податкової не був готовий приймати таку кількість звітів, і вчора, в останній день подачі декларації про прибуток і звіту про доходи він просто завис. Десятки тисяч бухгалтерів досі не знають пройшли їх звіти чи ні тому що повідомлення на підтвердження цього не приходять вже з обіду вчорашнього дня", - сказав співрозмовник ЕП.

Водночас, ДПСУ на своєму веб-сайті запевняє: податкова звітність, надіслана платниками в електронному вигляді 9-10 листопада, вважатиметься наданою без порушення термінів подання.

Реклама:

"Через перенавантаження серверного обладнання, яке забезпечує функціонування "Інформаційного порталу органів ДПС України" відбулась затримка розсилки квитанцій з приймання податкової звітності в електронному вигляді. У зв’язку з цим, податкова звітність, яка надіслана платниками податків в електронному вигляді 9-10 листопада, буде оброблена 10 листопада у встановленому порядку. Така звітність вважається наданою до ОДПС без порушення граничного терміну подання", - повідомили у Податковій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!