Бойко не боїться "Північного потоку"

Четвер, 10 листопада 2011, 13:19

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко сподівається, що газопровід "Північний потік" не зашкодить транзиту російського газу територією України, оскільки буде використаний для транспортування додаткових обсягів газу, який видобуватиметься в Російській Федерації.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів у четвер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Оцінюючи всі транзитні потенціали, які є сьогодні і в нашій країні, і за її межами, ми виходимо з наших національних інтересів. Нашим національним інтересам відповідає позиція, коли наша газотранспортна система завантажена повністю, як сьогодні, і ми показуємо європейським партнерам і російським колегам надійність нашої газотранспортної системи, її можливості та економічну привабливість. Тому ми відстоюємо нашу позицію, яка полягає в тому, що наша ГТС є одним з найбільш економічно вигідних напрямків транзиту російського газу в Європу", - сказав Бойко.

Водночас, за його словами, Україна із розумінням ставиться до будівництва Північного потоку.

Реклама:

"Ми розуміємо, що додаткові обсяги газу, які будуть добуті на Штокманівському родовищі і на острові Ямал, вимагають відповідно додаткових транзитних можливостей", - пояснив він.

Як повідомлялося, 8 листопада Росія і Німеччина офіційно ввели в експлуатацію проект Північний потік - найдовший у світі, 1224-кілометровий, морський газопровід.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: