"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Надсилати листи "Укрпоштою" стане дорожче

Субота, 8 жовтня 2011, 13:33

Національна комісія з питань регулювання зв'язку прийняла рішення про затвердження змін до Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку, які почнуть діяти на період з 20 жовтня до 31 грудня 2011 рроку включно і на період з 01 січня 2012 року.

Про це повідомили в прес-службі НКРЗ, передають "Комментарии".

Підвищення рівня тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку буде відбуватися в два етапи: перший - з 20 жовтня 2011 року, коли планується підвищити тарифи на письмову кореспонденцію на 20%, другий - з 1 січня 2012 року - на письмову кореспонденцію в середньому на 11,2 % і посилки без оголошеної цінності вагою до 10 кг в межах України - на 15%.

Як відзначили в комісії, впровадження нових тарифів дозволить направити додатково отримані кошти від поштових послуг на утримання діючої мережі поштового зв'язку в умовах зростаючих виробничих витрат - на транспортне забезпечення, на виконання вимог законодавства щодо встановлення мінімальної заробітної плати операторів поштового зв'язку.

Реклама:

Згідно з даними НКРЗ, перегляд тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку проводиться з метою збереження діючої системи поштового зв'язку в державі, надання послуг належної якості та забезпечення стабільної роботи оператора поштового зв'язку - Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта".

Діючі граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв'язку були затверджені рішенням НКРЗ від 04 січня 2008 року № 1244. З того часу суттєво зросли обсяги витрат підприємства, яке забезпечує надання універсальних послуг поштового зв'язку на всій території країни.

Зміни до Граничних тарифів сформовані, відзначили в НКРЗ, виходячи з планової собівартості універсальних послуг поштового зв'язку УДППЗ "Укрпошта".

Загальний рівень підвищення тарифів у запропонованому проекті не перевищує інфляційні очікування і відповідає основним прогнозним макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2011 рік.

При цьому існуючі тарифи на пересилання в межах України пріоритетних поштових відправлень - пріоритетними поштовими відправленнями є ті, які перевозяться найшвидшим способом (повітряним або наземним) у першочерговому порядку залишаються незмінними.

Як вважають в НКРЗ, нові Граничні тарифи сприятимуть підвищенню рівня якості надання універсальних послуг поштового зв'язку, ефективності роботи персоналу, поліпшення інвестиційного клімату.

Рішення НКРЗ буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України і набуде чинності після офіційного опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: