"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Кінаха просять Януковича швидше скасувати мита на зерно

Субота, 8 жовтня 2011, 12:50
Промисловці та підприємці України підтримують скасування Верховною радою експортних мит на пшеницю й кукурудзу.

Вони також сподіваються, що президент Віктор Янукович невідкладно підпише відповідний законопроект, повідомили УНІАН у прес-службі Українського союзу промисловців та підприємців.

"Із задоволенням констатуємо, що звернення УСПП, багатьох аграрних асоціацій до вищого керівництва держави з проханням якнайшвидше скасувати експортні мита на зернові культури було враховано в прийнятому парламентом законі", - зазначив президент УСПП, народний депутат Анатолій Кінах.

"Сподіваємося, що президент країни невідкладно підпише цей закон, підтримає наші зусилля з неприпустимості ручного управління АПК, впровадження економічно необгрунтованих заходів щодо регулювання експорту зернових", - зазначив він.

В УСПП підкреслюють, що припинення з 1 липня 2011 року відшкодування ПДВ експортерам зернових і технічних культур і введення експортного мита на пшеницю, ячмінь та кукурудзу суттєво загальмували розвиток галузі, призвели до серйозних збитків аграріїв.

Реклама:

"Нинішнє скасування експортного мита на пшеницю та кукурудзу дозволить виправити стан справ, акумулювати кошти на проведення осінньої посівної, залучити фінансовий ресурс у подальше виробництво, повернути втрачені позиції на зовнішньому ринку зерна", - зазначили в УСПП.

Як повідомлялося, Верховна рада 7 жовтня прийняла закон "Про затвердження ставок вивізного (експортного) мита на окремі види сільськогосподарських культур".

Законом передбачається скасувати експортне мито на пшеницю й кукурудзу, проте до 1 січня 2012 року залишається експортне мито на ячмінь за ставкою 14%, але не менше, ніж 23 євро за одну тонну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: