"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін розширив повноваження Мінфіну

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 17:30

З наступного року частина повноважень Державної митної служби перейде до Міністерства фінансів.

Про це йдеться у постанові Кабміну №1016 від 5 жовтня, опублікованій на Урядовому порталі, пише УНІАН.

Змінами передбачається, що вивезення за митну територію України, транзит через територію окремих видів товарів визначатиметься не Держмитслужбою, а Мінфіном.

Крім того, Мінфіну передано право визначати спрощений порядок митного оформлення товарів, а також порядок та умови надання періодичної митної декларації та інше.

Реклама:

Постановою передбачається скасування дії постанови Кабміну "Про затвердження Положення про Державну митну службу України".

Ця постанова набуде чинності з 1 січня 2012 року.

У Міністерстві фінансів з понеділка, 3 жовтня, за дорученням президента Віктора Януковича проходить комплексна перевірка діяльності міністерства. За інформацією високопоставлених джерел в Кабміні, у перевірці беруть участь співробітники СБУ.

Однак голова Державної фінансової інспекції Петро Андрєєв каже, що правоохоронні органи не беруть участі в перевірках.

"Через журналістів намагаються нагнітати ситуацію, і я не можу зрозуміти, хто. Очевидно, хтось із Мінфіну поширює цю інформацію, щоб приховати якісь фінансові порушення й піднести їх як політику", - вважає чиновник.

Водночас, президент Віктор Янукович неодноразово висловлював зауваження очільнику Мінфіну Віткору Ярошенку. Останній інцидент стався у понеділок, після засідання Комітету з економічних реформ. Тоді  Янукович попросив Ярошенка залишитися, додавши при цьому: "Я вже втомився вам робити зауваження".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!