"Батьківщина" заявляє, що Бойко бреше і його треба судити

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 16:01

"Батьківщина" спростовує, що внаслідок підписання газових контрактів у 2009 році "Укртрансгаз" мав збитки у 1,5 мільярда гривень.

Як заявляє прес-служби партії, відповідна заява міністра палива та енергетики Юрія Бойка "абсолютно не відповідає дійсності, є брехливою та безглуздою".

"Батьківщина" зазначає, що контракт між НАК "Нафтогаз України" та "Укртрансгазом" про забезпечення технічним газом у 2009 році був підписаний 17 грудня 2008 року, тобто ще до початку газової кризи.

"Відповідно прем’єр-міністр Юлія Тимошенко ніякого відношення до укладання цього контракту не мала і не могла мати", - наголошує прес-служба партії.

Реклама:

Крім того, там зазначили, що відповідно до умов цього контракту у 2009 році на технічні потреби брався газ із підземних сховищ.

"За бухгалтерськими документами ціна на цей технічний газ складала 1 382 гривні за тисячу кубометрів, що в перерахунку за чинним тоді курсом дорівнює 179 доларам. Така ж сама ціна на технічний газ діяла і в 2008 році, тому мова про збитки іти не може", - сказано в заяві.

"Міністр Бойко прекрасно знає і про те, що контракт на технічний газ підписувався без участі Тимошенко, і про те, що ніяких збитків не існує в природі. Усі документи і акти, які свідчать про відсутність збитків, в тому числі акти купівлі технічного газу "Укртрансгазом" та аудит міжнародної компанії "Ернст&Янг", є в матеріалах кримінальної справи", - заявляє "Батьківщина".

"Хоча судити насправді треба самого Бойка: як мінімум, за вкрадені у держави 11 мільярдів кубометрів газу на користь своєї ж компанії RosUkrEnergo та за нафтову вишку", - вважають у партії Тимошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!