Російський уряд погодив українські трубні квоти

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 14:10

Російський уряд схвалив розроблений Мінекономрозвитку проект угоди про регулювання поставок деяких видів сталевих труб з України в Росію, Білорусь і Казахстан.

Відповідне розпорядження опубліковане в банку даних правових актів Росії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, з 1 жовтня по 31 грудня 2011 року українські виробники зможуть поставити на ринок Білорусі 18 тисяч тонн труб, Казахстану - 14 тисяч тонн. Сукупні поставки в Росію за 2011 рік можуть скласти до 300 тисяч тонн.

У зв'язку з прийняттям України добровільних зобов'язань щодо обмеження поставок товару в країни Митного союзу дію антидемпінгових мит припиняється.

Реклама:

Мита були введені за клопотанням директора Фонду розвитку трубної промисловості (ФРТП) Олександра Дейнеко, що діє від імені ВАТ "Волзький трубний завод", ВАТ "Синарський трубний завод", ВАТ "Таганрозький металургійний завод", ВАТ "Сіверський трубний завод" (входять в ТМК ), ВАТ "Челябінський трубопрокатний завод", ВАТ "Первоуральский новотрубний завод" (ЧТПЗ) і ВАТ "Виксунський металургійний завод" (ОМК).

Росія ввела антидемпінгові мита на імпорт труб з України 29 грудня 2005 року терміном на п'ять років, потім термін дії мит було продовжено.

В рамках спеціальної угоди п'ять трубних компаній, що входять зараз до холдингу "Інтерпайп", отримали можливість безмитно постачати в РФ труби: обсяг квот на 2011 рік становить 300 тисяч тонн.

Раніше обсяг квот затверджувався в рамках угоди Мініекономіки України та Мінекономрозвитку Росії. Нова угода передбачає участь білоруської та казахстанської сторін.

Як повідомлялося, з 1 липня 2011 року частина повноважень із проведення антидемпінгових розслідувань та утвердження мит були передані на рівень комісії Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!