"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На хлібному ринку столиці викрито змову

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 12:22

Київське міське відділення АМКУ оштрафувало низку підприємств на 544 тисяч гривень за антиконкурентні узгоджені дії на ринку реалізації борошна для хлібопечення.

До переліку порушників увішли ПАТ "Київхліб", ПрАТ "Київмлин", ТОВ "Хліб столиці", ТОВ "Торговий дім "Антаріс" і ТОВ "Агропромислова група "Південь", повідомила прес-служба АМКУ.

Як встановив АМКУ, учасники ринку змовилися стосовно забезпечення борошном хлібопекарських підприємств ПАТ "Київхліб".

Так, до початку серпня 2010 року ПрАТ "Київмлин" переробляло зерно, яке закуповувало у суб’єктів господарювання, зокрема, у "Хліба столиці", на борошно та відвантажувало його хлібопекарським підприємствам ПАТ "Київхліб".

Реклама:

Після вказаного періоду підприємства змінили схему, що призвело до закупівлі борошна за завищеними цінами.

Зокрема, "Київмлин", за наявності укладених з ТОВ "Хліб столиці" договорів на постачання зерна безпідставно зменшив постачання борошна для підприємств ПАТ "Київхліб" з 50 % до 7,5 % від загальної місячної потреби.

У квітні 2010 року ПАТ "Київхліб" почало закуповувати борошно в обсязі близько 75 % від загальної потреби у ТОВ "ТД «Антаріс".

Протягом травня – серпня 2010 року ТОВ "Агропромислова група "Південь" здійснило поставку майже 90 % борошна.

Різниця у відпускних цінах на тонну борошна деяких операторів ринку та визначених компаній становила в середньому 23 % для борошна вищого ґатунку та 30 % – для першого ґатунку.

За вчинене порушення ПАТ "Київхліб", ПрАТ "Київмлин", ТОВ "Хліб столиці" оштрафовано кожне на 136 тисяч гривень, ТОВ "Торговий дім "Антаріс" і ТОВ "Агропромислова група "Південь" – кожне на 68 тисяч гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: