В ОККО не розуміють, чому їм потрібно знижувати ціну на бензин

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 09:45

Мережа автозаправних комплексів ОККО, власником якої є ПАТ "Концерн Галнафтогаз", ще не отримувала письмового примірника рекомендацій Антимонопольного комітету про зниження цін від 6 жовтня 2011 року.

Про це "Лігабізнесінформ" повідомили в прес-службі компанії.

У ОККО не коментують рішення АМКУ до отримання офіційних паперів, але відзначають, що роздрібний сегмент ринку в Україні є високо конкурентним і саморегульованим.

Рівень конкуренції на ньому набагато вище, ніж у переважної більшості держав, які оточують Україну, зазначають в компанії.

Реклама:

"На наших АЗК ОККО ми встановлюємо економічно обґрунтовані ціни, і їх зміна може бути обумовлене лише об'єктивними обставинами, наприклад, зміною відпускних цін заводу-виробника або зміною податкового законодавства, наприклад, не слід забувати, що у вересні 2011 року в Україну зросли ставки акцизних зборів на паливо майже на 40% ", - заявили в компанії.

Також у прес-службі заявили, що продукт АЗК компанії відрізняється від палива, яке пропонують більшість інших АЗС Україна.

"А тому він не може бути однаковою ціною з паливом, виготовленим за стандартом десятирічної давності. Наприклад, весь наш бензин А-95 відповідає стандарту Євро-5 і його експлуатаційні та екологічні властивості краще", - сказали в компанії.

За даними АМКУ, протягом вересня 2011 року на АЗС, що працюють, зокрема, під брендами Лукойл, ОККО, WOG, відбулося підвищення цін на бензин марки А-95. Ціни виросли на 10-19 копійок за літр і становили 10,49-10,60 гривень за літр.

У той же час, на світовому ринку ціни на сиру нафту, показники Platts і курс євро мали тенденцію до зниження, а курс долара щодо гривні залишався стабільним.

"При зазначених умовах ціни на бензин в останню декаду вересня не повинні перевищувати 10,14-10,25 гривень за літр", - відзначили в АМКУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!