"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Валютні" ОВДП купили банки з іноземним капіталом - НБУ

Четвер, 6 жовтня 2011, 18:47

Облігації внутрішньої державної позики з валютною прив'язкою на дебютних аукціонах у вівторок купили банки з іноземним капіталом.

Про це повідомив перший заступник голови Національного банку Юрій Колобов.

"Облігації, індексовані на валютний курс, були повністю викуплені банками з іноземним капіталом", - сказав він журналістам у четвер.

За словами першого заступника голови НБУ, випуск такого інструменту був ініційований іноземними інвесторами.

Реклама:

"Ми з головою Нацбанку зараз спілкуємося з найбільшими інвесторами, які вкладають у нашу країну. Це великі фонди, інвестиційні банки. Запитуємо, що їм потрібно. Одні й ті ж питання: це - інструментарій, можливості для чіткого ведення гри бізнесом, захист прав власності... Все це показує, що наші зустрічі не пройшли марно", - додав Колобов.

Як повідомлялося, Міністерству фінансів України вдалося розмістити на дебютних аукціонах трирічні й п'ятирічні ОВДП з валютною прив'язкою з прибутковістю відповідно 8,22% і 8,75% річних: обсяг продажів трирічних облігацій становив 661,09 мільйона, п'ятирічних - 200 мільйонів гривень.

Як повідомило "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, покупцями перших ОВДП з валютною прив'язкою виступили Укрсоцбанк і Сітібанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!