"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов займеться видобутком золота та алмазів

Четвер, 6 жовтня 2011, 17:12

Національний банк отримав в управління цілісний майновий комплекс Північного державного регіонального геологічного підприємства "Північгеологія".

НБУ планує використовувати це держпідприємство з метою організації золотодобування, повідомив перший заступник глави Нацбанку Юрій Колобов в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося раніше, з 1 жовтня "Північгеологія" перейшла під управління НБУ.

"СГРГП "Північгеологія" в даний час успішно проводить на території центральної, північної і північно-західної частини України дослідження з регіонального геологічного вивчення надр. Це зокрема стосується родовищ міді, золота, алмазів", - повідомляється на веб-сайті підприємства.

Реклама:

"Північгеологія" - одне з найстаріших підприємств галузі, яким розвідані сотні родовищ.

Нагадаємо, Нацбанк у 2011 році активізував підготовку до розширення можливостей по поповненню і використанню золотого резерву.

Директор юридичного департаменту НБУ Віктор Новиков в кінці серпня, зокрема, заявив про плани Нацбанку домагатися додаткових стимулів для поповнення резервів країни за рахунок скупки золота у населення: мова йде про звільнення фізичних осіб від сплати податків з доходів, отриманих від продажу НБУ брухту дорогоцінних металів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!