"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найкращими містами стали Ялта та Калуш

Четвер, 6 жовтня 2011, 16:18

Список найкращих за якістю життя міст очолили Калуш та Ялта.

Згідно з результатами дослідження аналітичного центру Universitas, обидва ці міста мають відкрите і добре підзвітне їх жителям управління, високий рівень міграції в міста, розвинену соціальну інфраструктуру, низьку дитячу смертність, істотні інвестиції в основний капітал.

Третє місце в цьому рейтингу зайняв Івано-Франківськ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Загалом, найбільша кількість міст з високою якістю життя в Україні знаходяться на Півдні країни, трохи менше - на Заході та Півночі України.

Реклама:

Список 22 найкращих маленьких міст України за якістю життя за всіма показниками очолило місто Буча (Київська область), друге місце зайняв Острог (Рівненська область), і третє - Трускавець (Львівська область).

В цілому, за даними дослідження, найбільша кількість маленьких міст з високою якістю життя на Заході і майже в два рази менше - на Півдні, в Центрі, Півночі і Сході країни.

Що стосується антирейтингу, то найбільше "міст-лузерів" розміщено на Сході країни.

Зокрема, найгіршими за якістю життя містами виявилися Слов'янськ, Харцизьк та Костянтинівка (усі міста в Донецькій області), Алчевськ (Луганська область) та Запоріжжі.

Цікавим, на думку дослідників, виявився той факт, що 21 обласний центр і місто Сімферополь не потрапили в топ-44 кращих міст України, не дивлячись на їх офіційний статус "регіональних столиць" та ресурси, якими вони володіють.

12 обласних центрів через малу кількість балів увійшли до списку міст-лузерів: Тернопіль, Хмельницький, Полтава, Харків, Кіровоград, Сімферополь, Рівне, Донецьк, Миколаїв, Дніпропетровськ, Луганськ і Запоріжжя.

І тільки два обласні центри, за даними дослідження, мають високу якість життя - Одеса та Львів.

Дослідження включає статистичні дані Держкомстату, Асоціації міст України, відкритих джерел, Google AdWords, експертне опитування, а також опитування читачів.

Воно проводилося з метою дослідження рівня комфортності життя в 178 великих (більше 50 тисяч чоловік) і маленьких (менше 50 тисяч осіб) містах України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!