"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кремль не дозволить українцям гнати газ по своїй трубі

Четвер, 6 жовтня 2011, 15:41

Росія в перспективі може лібералізувати експорт газу.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на конференції VTB Capital "Росія кличе".

"Ми на якомусь етапі не виключаємо що в майбутньому лібералізуємо і експорт, але поки не робимо, щоб не обрушити ринок. Так ми можемо продавати більше газу але за меншою ціною", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс".

"До цього нас підштовхують і наші європейські колеги влаштовуючи нескінченні обшуки в компаніях "Газпрому", - нагадав російський прем'єр.

Реклама:

Один з учасників форуму запитав Путіна, якщо іноземні інвестори, наприклад українські, придбають активи з видобутку вуглеводнів у Росії, чи зможуть вони отримати доступ до газотранспортної системи і експортувати газ?

Путін підтвердив, що вони зможуть отримати доступ до російської ГТС, але "поки не зможуть отримати доступ до експортних маршрутів".

У 2006 році в Росії прийнятий закон "Про експорт газу", за яким експортувати природний газ з Росії може тільки ВАТ "Газрпом" або його 100-відсоткове дочірнє товариство.

Під дію цього закону не підпадають тільки угоди про розподіл продукції за проектами "Сахалін-1" і "Сахалін-2", укладені ще в минулому столітті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!