"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Транспортування газу для споживачів подорожчало на 6%

Середа, 5 жовтня 2011, 19:16

Загальний тариф на транспортування природного газу трубопровiдним транспортом для споживачiв України з 1 жовтня 2011 року зрiс на 6,1% з 285 гривень до 302,3 гривень за тисчсу куб. м.

Тарифи закрiпленi постановою НКРЕ №1700 вiд 29 вересня 2011 року, повiдомили агентству "Iнтерфакс-Україна" в комісії.

Середнiй розрахунковий тариф на транспортування газу магiстральними трубопроводами для ДК "Укртрансгаз" зрiс на 2,5% - з 101,7 гривні до 104,2 гривні за тисячу куб. м, розподiльними трубопроводами - на 8,1%, з 183,3 гривні до 198,1 гривні за тисячу кубометрів.

При цьому середнiй розрахунковий тариф на транспортування газу магiстральними трубопроводами для ДАТ "Чорноморнафтогаз" збiльшився на 4,1% з 75,78 гривні до 78,85 гривні за тисячу куб. м.

Реклама:

НКРЕ залишила без змiн середньозважений тариф на постачання природного газу, який збережено на рiвнi 48,5 гривні за тисячу куб. м.

Єдиний по всiй Українi загальний тариф на транспортування природного газу є сумою середнього розрахункового тарифу на транспортування газу магiстральними трубопроводами i середнього розрахункового тарифу на транспортування газу розподiльними трубопроводами.

При розрахунку нових тарифiв комiсiя, зокрема, врахувала зростання витрат на закупiвлю паливного газу, що використовується для роботи газоперекачувальних агрегатiв та iншого обладнання газотранспортної системи.

Як повiдомлялося, регулятор востаннє переглядав розмiр загального тарифу на транспортування природного газу магiстральними трубопроводами наприкiнцi червня 2011 року.

З 1 липня 2011 року його пiдвищили на 9,7% - з 259,7 гривні до 285 гривень за тисячу куб. м.

НКРЕ здiйснює державне регулювання дiяльностi суб'єктiв природних монополiй в електроенергетицi та нафтогазовому комплексi, забезпечує проведення цiнової та тарифної полiтики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!