Могильов хоче, щоб йому щорічно давали 3 мільярди

Середа, 5 жовтня 2011, 18:03

Мiнiстр внутрiшнiх справ Анатолiй Могильов заявляє, що для кардинального реформування системи правоохоронних органiв з держбюджету необхiдно видiляти 3 мільярди гривень щорiчно.

"Для кардинального реформування вiдповiдно до європейської моделi у 2012-му i в наступних роках нам необхiдно щорiчно додатково близько 3 мільярди гривень", - сказав Могильов, виступаючи в парламентi в середу пiд час слухань на тему реформування системи органiв МВС, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо кошти в таких обсягах буде видiлено, можна буде здiйснювати серйозну перебудову органiв внутрiшнiх справ, матерiально-технiчне забезпечення може бути пiднято на сучасний рiвень, значно пiдвищиться якiсть кадрового складу, а також зведеться до мiнiмуму корупцiя... У такому разi ми отримали б сучасну правоохоронну структуру європейського стандарту за три-п'ять рокiв", - зазначив мiнiстр.

Водночас Могильов зазначив, що "в цьому питанні все залежить вiд полiтичної волi парламенту".

Реклама:

Вiн також додав, що видiлення з держбюджету коштiв в обсязi близько 1 мільярда гривень на реформування системи органiв МВС "фактично лише компенсуватиме рiвень iнфляцiї".

За словами Могильова, за цi кошти з держбюджету неможливо буде здiйснити повноцiнне реформування, забезпечити матерiально-технiчними та спецiальними засобами працiвникiв правоохоронних органiв, цi кошти можуть бути спрямованi тiльки на компенсацiю заробiтних плат у перерахунку з iндексом iнфляцiї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!