Тігіпко порадував "афганців" і "чорнобильців": уряд підвищив виплати

Середа, 5 жовтня 2011, 16:03

Уряд прийняв рішення про підвищення соціальних виплат для ветеранів Великої вітчизняної війни, учасників бойових дій і постраждалих від чорнобильської катастрофи.

Про це повідомив на віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко на брифінгу в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, основний розмір пенсій інвалідам війни підвищується з 2012 року на 20% - в середньому з 2 589 гривень до 3 112 гривень.

Доплата до пенсій або щомісячна допомога членам сімей загиблих підвищується на 30% з 275 гривень до 358 гривень.

Реклама:

Сім'ї померлих інвалідів Великої Вітчизняної війни отримають збільшення допомоги на 23,5%, а сім'ї померлих учасників бойових дій - на 30%.

Також 2012 року на 20% збільшується розмір щорічної грошової допомоги до Дня Перемоги: так, інваліди першої групи Великої Вітчизняної війни та війни в Афганістані отримають у 2012 році 1200 гривень.

Тігіпко зазначив, що в підписаному Меморандумі про взаємодію та співробітництво між Кабінетом міністрів та Українським союзом ветеранів Афганістану передбачається суттєве підвищення пенсійних і соціальних виплат для інвалідів війни, виплати сім'ям загиблих, а також - разові допомоги до Дня Перемоги.

Збільшуються також державні видатки на забезпечення інвалідів технічними засобами реабілітації, санаторно-курортне лікування.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів і представники всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців підписали 30 вересня Меморандум про взаємодію з соцзахист цих категорій громадян, що передбачає створення постійно діючих консультаційних рад між урядом і цими організаціями для спільного визначення подальших дій з підвищення рівня соціального захисту.

Громадські організації афганців та чорнобильців, 20 вересня, на площі перед парламентом проводили акцію протесту, виступаючи проти скасування пільг для них.

Через кілька годин після початку акції учасники пікету розламали огорожу на площі перед парламентом і спробували взяти штурмом будівлю Верховної ради.

Шлях їм перегородили співробітники спецпідрозділів міліції, які оточили будівлю парламенту, вхідні двері були заблоковані зсередини.

Законопроектом №9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" пропонувалося позбавити пільг 16 категорій громадян України, в тому числі "чорнобильців", "афганців", дітей війни та інших.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: