Нью-Йорк та Лондон - лідери за ціною нерухомості

Середа, 5 жовтня 2011, 13:56

Інвестиції в сферу нерухомості Нью-Йорка зросли на 166% за 12 місяців, що завершилися в серпні 2011 року, досягнувши позначки в 29,7 мільярда доларів.

Обсяг грошей, вкладених інвесторами в нерухомість Лондона, виріс усього на 2,4%, сягнувши 27,2 мільярда доларів, пише видання "Дело" , посилаючись на дані компанії Cushman & Wakefield Inc.

На думку аналітиків, покупців приваблюють міста типу Лондона і Нью-Йорка через те, що вони прагнуть зосередитися на всьому "кращому і більшому".

На думку експертів, такий тренд збережеться ще протягом як мінімум півроку.

Реклама:

Крім Нью-Йорка і Лондона, в число найбільш швидкозростаючих ринків нерухомості увійшли Чикаго, Бостон і Франкфурт.

На тлі побоювань інвесторів щодо проблем єврозони підприємці шукають більш безпечні активи, одним з яких стала нерухомість.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що елітне житло в Лондоні подорожчало в кілька разів через побоювання інвесторів щодо можливого повторення кризи 2008 року.

Згідно з дослідженням компанії Knight Frank, вартість житла класу "люкс" в Лондоні виросла до річного максимуму у вересні 2011 року до аналогічного періоду минулого року.

Так, ціна будинків у сегменті до 6 мільйонів доларів виросла на 11,4%.

Агентство наголошувало, що елітна нерухомість у центрі Лондона залишається бажаним активом для зарубіжних інвесторів, особливо росіян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!