Хакери погрожують атакувати Нью-Йоркську фондову біржу

Середа, 5 жовтня 2011, 12:58

Деякі члени хакерського угруповання Anonymous вирішили примкнути до учасників багатотижневих демонстрацій проти фінансових інститутів США, закликавши всіх до атаки на сайт Нью-Йоркської фондової біржі.

Про це повідомляє агентство "РИА Новости" з посиланням на видання The New York Post.

Як говориться в прес-релізі одного з членів угруповання для ЗМІ кібероперація з назвою "Напади на Уол-Стріт" має відбутися в понеділок, 10 жовтня, з використанням DDoS-атак.

"Ми оголошуємо громадську війну Нью-Йоркської фондової біржі, і 10 жовтня - це день, який ніколи не буде забутий", - йдеться у заклику хакерів.

Реклама:

Разом з тим, інший член Anonymous закликав не брати участь у цьому нападі на сайт біржі, застерігаючи від того, що її учасники можуть потрапити за грати.

"Багато хто з наших братів і сестер постраждали за використання такої тактики. Наприклад, захисники WikiLeaks, які блокували Visa, Paypal і Mastercard привели до масових арештів. Ми не хочемо, щоб історія повторювалася", - йдеться в альтернативному релізі.

Важко визначити, які з заяв членів Anonymous є "офіційними", так угруповання складається з розкиданих по всьому світу хакерів, які іноді об'єднуються для атак на неугодні їм ресурси або ЗМІ.

Вони можуть приймати або не приймати участь в кібератаках на свій розсуд.

У середині вересня учасники акції "Зайняти Уол-Стріт" розгорнули наметовий табір поряд з будівлею Нью-Йоркської фондової біржі і з тих пір проводять демонстрації проти "фінансового тероризму".

З тих пір географія протестів вийшла за межі фінансової столиці США, поширившись на Чикаго, Бостон, Лос-Анджелес, Сент-Луїс.

За заяви організаторів, протести також пройдуть в четвер у Вашингтоні і в Джерсі-Сіті. Крім того, учні шкіл в місті Нью-Бедфорд (штат Массачусетс) мають намір вийти на демонстрацію на підтримку нью-йоркської акції.

Усі протести переважно проходять мирно. Однак у суботу правоохоронці затримали в Нью-Йорку більше 700 демонстрантів за спробу перекрити рух на Бруклінському мосту.

Претензії демонстрантів по всій країні схожі: вони виступають проти "корпоративної жадібності" і тієї ролі, яку провідні фінансові інститути США зіграли в погіршенні економічної ситуації в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: