Нацбанк ухопився за ще одну функцію нагляду

Середа, 5 жовтня 2011, 11:22

Для гарантування безперервного та стабільного функціонування платіжних систем НБУ розпочав здійснювати за ними нагляд (оверсайт).

Про цю відносно нову функцію Національного банку України розповіла заступник начальника управління нагляду (оверсайта) за платіжними системами та системами розрахунків Лілія Омельчук, передає прес-служба НБУ.

За її словами нагляд (оверсайт) за платіжними системами - це діяльність центрального банку з моніторингу, оцінювання платіжних систем та в разі необхідності ініціювання змін щодо їх діяльності з метою забезпечення безперервного, надійного та ефективного функціонування відповідних систем.

Статус системи електронних платежів визначено законом "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", а порядок її функціонування - Інструкцією про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті, затвердженою постановою Нацбанку.

Реклама:

Система електронних платежів забезпечує здійснення розрахунків у межах України між банками як за дорученнями клієнтів банків, так і за зобов'язаннями банків та інших учасників системи.

За інформацією НБУ, за допомогою системи електронних платежів здійснюються 98% усіх платежів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!