Закон про заборону реклами тютюну сфальсифіковано - нардеп

Вівторок, 4 жовтня 2011, 17:23

Депутат Верховної ради, член фракції Блок "Наша Україна-Народна Самооборона" Леся Оробець заявляє про фальсифікацію тексту закону про заборону реклами тютюнових виробів після його прийняття Радою.

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії "Фронт змін", членом якої є депутат, передають "Українські новини".

"Фальсифікація відбулася після голосування законопроекту в цілому, на етапі його підготовки до підпису головою Верховної ради", - заявила вона, коментуючи інформацію, виявлену нею за підсумками аналізу тексту цього закону, переданого на підпис голові Ради Володимиру Литвину юридичним управлінням парламенту.

Зі слів Оробець, серед іншого з нього було вилучене положення, яке забороняє спонсорство масових заходів з використанням символіки тютюнових брендів.

"Парламент справді не підтримав поправку №19 народного депутата Олени Кондратюк, що стосувалася заборони спонсорства масових заходів з використанням символіки тютюнових брендів, але при цьому залишив чинним аналогічне положення, рекомендоване профільним комітетом парламенту", - зазначила вона.

При цьому депутат підкреслила, що це положення було вилучено персоналом, який готував текст проекту для підпису головою Ради.

Оробець наголосила на незаконності і неприпустимості таких дій з боку осіб, відповідальних за дотримання парламентської процедури, і висловила надію на якнайшвидше відновлення справжнього тексту закону та притягнення винних осіб до відповідальності.

22 вересня Рада прийняла законопроект №5164, яким увела заборону реклами тютюнових виробів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: