"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров кличе австрійців будувати LNG-термінал

Вівторок, 4 жовтня 2011, 16:27
Україна готова після реалізації проекту будівництва регазифікаційного терміналу з прийому зрідженого природного газу в Одеській області забезпечити подачу газу через свою територію до Австрії.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Почалася практична реалізація проекту з будівництва в Одесі LNG-терміналу. Якщо австрійські компанії візьмуть участь у цьому проекті, ми готові забезпечити подачу газу через нашу територію в Австрію", - сказав він на зустрічі з головою Національної ради Австрії Барбарою Праммер.

Як повідомлялося, конкурс на розробку ТЕО LNG-терміналу виграла компанія Socoin Ingenieria y Construccion Industria.

Попередній проект будівництва передбачає постачання до 2014 року перших партій зрідженого газу в обсязі 2 мільярди кубометрів газу на рік, до 2015 року - доведення цих обсягів до 5 мільярдів кубометрів, до 2017 року - до 10 мільярдів кубометрів.

Реклама:

Розглядається п'ять майданчиків для будівництва терміналу, зокрема, наземні: майданчик біля Одеського припортового заводу, майданчик біля нафтового терміналу ВАТ "Укртранснафта", в районі Очакова, в береговій зоні Березанського лиману, а також офшорний СПГ - термінал у районі Одеси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: