"Arcelor Mittal Кривий Ріг" збирається вийти з форс-мажору

Вівторок, 4 жовтня 2011, 15:18

Фонд державного майна і комбінат "Arcelor Mittal Кривий Ріг" домовилися про вихід комбінату з 1 січня 2012 року з обставин форс-мажору і відновлення виконання інвестиційних зобов'язань у повному обсязі.

Про це йдеться в повідомленні комбінату.

3 жовтня ФДМУ і компанія Arcelor Mittal Duisburg - акціонер "Arcelor Mittal Кривий Ріг" підписали відповідну угоду про внесення змін до договору купівлі-продажу "Криворіжсталі".

"Незважаючи на той факт, що економічні показники "Arcelor Mittal Кривий Ріг" і світової металургійної галузі ще дають змогу відстрочки деяких інвестзобов'язань відповідно до договору купівлі-продажу, Arcelor Mittal Duisburg добровільно виходить з обставин форс-мажору, дія яких припиняється 31 грудня 2011 року", - сказано в повідомленні.

Комбінат зазначає, що за підсумками перевірки діяльності "Arcelor Mittal Кривий Ріг" за 2010 рік, проведеної фондом, з 58 інвестиційних зобов'язань, передбачених договором купівлі-продажу, 26 зобов'язань були виконані в повному обсязі, 27 зобов'язань наразі виконуються і за 5 зобов'язаннями термін виконання не настав.

Нагадаємо, в серпні 2010 року ФДМУ підтвердив виконання комбінатом інвестиційних зобов'язань, крім тих, виконання яких було відкладено у зв'язку з форс-мажорними обставинами - фінансово-економічною кризою.

2010 рік "Arcelor Mittal Кривий Ріг" закінчив із чистим прибутком 1,2 мільярда гривень, збільшивши чистий дохід на 63%, або на 9,08 мільярда гривень до 23,48 мільярда гривень.

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматури і катанки.

Раніше екс-голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко не раз наполягала на необхідності розриву договору з Arcelor Mittal і повернення заводу у власність держави через те, що нинішній власник заводу, на її думку, безпідставно ігнорує свої інвестзобов'язання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!