"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати погодили заборону реклами ворожок та хіромантів

Вівторок, 4 жовтня 2011, 15:13

Верховна рада має намір заборонити рекламу, поширення інформації й трансляцію послуг екстрасенсів, ворожок й астрологів.

За відповідний проект закону №8371 у першому читанні проголосували 302 депутатів за мінімально необхідних 226, передають "Українські новини".

Парламент має намір внести відповідні зміни в закони "Про рекламу", "Про друковані засоби масової інформації", "Про телебачення та радіомовлення".

Також Рада має намір заборонити поширення інформації про надання окультно-містичних послуг знахарів, чаклунів, шаманів, магів, спіритів, віщунів та інших осіб, що оголошують себе або вважаються здатними пророкувати долю, впливати на людей, духовний світ, майно, навколишнє середовище шляхом використання надприродних здатностей або сил.

Крім того, парламент має намір доручити Кабінету міністрів розглянути питання про доцільність знаходження в державному класифікаторі професій таких видів: 5151 - Астрологи і ворожки; 5152 - Ворожки і хіроманти, у зв'язку з відсутністю критеріїв їх атестації, навчальних програм, підготовки відповідних фахівців.

Ініціаторами законопроекту є депутати Володимир Олійник ПР, Євген Царьков КП, Валерій Дубіль і Павло Унгурян БЮТ.

У квітні 2010 року цими депутатами вносився на розгляд парламенту законопроект №6299 про заборону діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, однак пізніше він був відкликаний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: